Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Οι πανέμορφες λίμνες Plitvice στην Κροατία

Οι λίμνες Plitvice είναι ένα Εθνικό Πάρκο στην Κροατία, στην ορεινή περιοχή της Lica. Βρίσκονται στο οροπέδιο Plitvice, το οποίο περιβάλλεται από τρία βουνά, που αποτελούν μέρος των Δαλματικών Άλπεων. Το Εθνικό Πάρκο καλύπτει μια έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ οι λίμνες ενώνονται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων. Είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Φωτογραφία: Li-sung
 Τα ασβεστολιθικά πετρώματα (τραβερτίνες) που υπάρχουν στην περιοχή έχουν δημιουργήσει φυσικά φράγματα όπου ρέουν τα νερά των ποταμών κι έτσι έχουν σχηματιστεί οι λίμνες.
Ενώνονται μεταξύ τους με μια σειρά από καταρράκτες. Είναι γνωστές για τα εντυπωσιακά τους χρώματα. Το γαλάζιο, το πράσινο, το γκρι, το μπλε δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό.Τα χρώματα αλλάζουν ανάλογα με την ποσότητα των ορυκτών, των μικροοργανισμών που βρίσκονται στο νερό και την γωνία του ηλιακού φωτός.
Φωτογραφία: Ultratomio
Από το 1979, έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα της UNESCO και αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτικής Κληρονομιάς.
Η περιοχή είναι πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα. Δάση με οξυές και έλατα, και μια ευρεία ποικιλία ζώων και πτηνών, όπως λύκος, καφέ αρκούδα, αετός, κουκουβάγια, λύγκας, αγριόγατα, βρίσκονται εκεί μαζί με πολλά άλλα κοινά είδη. Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 126 είδη πουλιών.
Φωτογραφία: Roybb95
Από τα τέλη του 19ου αιώνα, οι λίμνες Plitvice, αποτελούν σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Χιλιάδες άνθρωποι απ' όλον τον κόσμο τις επισκέπτονται κάθε χρόνο.
Φωτογραφία: Ultratomio
Φωτογραφία: Raimondo
Πηγές: 1 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...