Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Οι καταρράκτες Yosemite-οι ψηλότεροι στη Βόρεια Αμερική

Οι καταρράκτες Yosemite είναι οι ψηλότεροι στη Βόρεια Αμερική. Βρίσκονται στον Εθνικό Δρυμό Yosemite στη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια. Το ύψος του φτάνει τα 739 μέτρα και είναι ο έκτος υψηλότερος καταρράκτης του κόσμου. Είναι σημαντικός πόλος έλξης για τον δρυμό και ιδιαίτερα στο τέλος της άνοιξης, όταν η ροή του νερού βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.
 Φωτογραφία: Chensiyuan
Οι καταρράκτες Yosemite στην πραγματικότητα αποτελούνται από τρεις διαφορετικούς καταρράκτες. Ο άνω καταρράκτης (440 μέτρα), ο μέσος (206 μέτρα) και ο κάτω (98 μέτρα).
Ο Εθνικός Δρυμός Yosemite είναι από τους ομορφότερους και τους πιο εντυπωσιακούς στον κόσμο.
Φωτογραφία: Magnus Manske
Οι Ahwahneechee, λαός που κατοικούσε στην κοιλάδα Yosemite ονόμαζαν το καταρράκτη "Cholock" και πίστευαν ότι στη βάση του κατοικούσαν πνεύματα διάφορων μαγισσών, που τα ονόμαζαν "Poloti". Ένα παραμύθι των Ahwahneechee περιγράφει μια γυναίκα που πήγε να φέρει νερό από τη λίμνη του καταρράκτη με έναν κουβά, που όταν τον τράβηξε από το νερό ήταν γεμάτος φίδια. Αργότερα, εκείνο το βράδυ, αφού η γυναίκα είχε καταπατήσει το έδαφός τους, ένας ισχυρός άνεμος παρέσυρε το σπίτι της, μαζί με αυτήν και το νεογέννητο μωρό της, στο νερό.
Πηγή: 1  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...