Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η κοιλάδα Barun - Η κοιλάδα της αιωνιότητας

Η κοιλάδα Barun βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Makalu, στην περιοχή των Ιμαλαίων. Το Makalu είναι το πέμπτο ψηλότερο βουνό στον κόσμο, με υψόμετρο 8.481 μέτρα και βρίσκεται 22 χιλιόμετρα ανατολικά του Έβερεστ. Η κοιλάδα είναι εξολοκλήρου μέσα τον Εθνικό Δρυμό Barun Makalu. 
Μια πανέμορφη κοιλάδα με εκπληκτικές αντιθέσεις. 
Ψηλοί καταρράκτες πέφτουν σε βαθιά φαράγγια, απόκρημνα βράχια υψώνονται σε πλούσια, καταπράσινα δάση και πολύχρωμα λουλούδια ανθίζουν κάτω από τις χιονισμένες κορυφές. 
Φωτογραφία: Dhilung
Σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν μερικά από τα τελευταία παρθένα ορεινά οικοσυστήματα της Γης. Σπάνια είδη ζώων βρίσκουν καταφύγιο εδώ, καθώς  και φυτά που ανθίζουν σε διαφορετικά κλίματα, ανενόχλητα από το ανθρώπινο είδος. 
Η κοιλάδα δημιουργήθηκε από τον ποταμό Barun, ο οποίος το χειμώνα παγώνει. Όλη η περιοχή της κοιλάδας είναι ακατοίκητη. 
Περιλαμβάνει πάνω από 3.000 είδη ανθοφόρων φυτών-25 είδη ροδοδάφνης, 47 είδη ορχιδέας και 56 είδη σπάνιων φυτών. 440 είδη πουλιών και 75 είδη θηλαστικών, όπως τα απειλούμενα λεοπάρδαλη του χιονιού, κόκκινο πάντα κ.ά. 
Αυτή η αξιοσημείωτη βιοποικιλότητα έχει παγκόσμια σημασία και παρέχει ένα ζωντανό εργαστήριο για τη διεθνή επιστημονική έρευνα. 
Φωτογραφία: Dhilung
Στην κοιλάδα βρίσκονται και δύο αξιοθέατα: 
Η Shiva Dhara είναι μια θολωτή σπηλιά, που βρίσκεται στην περιοχή της κοιλάδας , με ύψος περίπου 500 μέτρα, από το στόμιο της οποίας πέφτει ένας καταρράκτης, που θεωρείται ιερό μέρος. 
Άλλο αξιοθέατο της κοιλάδας είναι ένας μεγάλος γκρεμός που έχει μια τρύπα και από εκεί πέφτει άλλος ένας καταρράκτης. Θεωρείται ότι υπήρχε μια σκοτεινή λίμνη πάνω στον γκρεμό, όπου θανατώνονταν Θιβετιανοί πρόσφυγες μέσα στη νύχτα. Ένας Βουδιστής μοναχός έσπασε το βράχο, για να καταστρέψει τη λίμνη και να σώσει τους Θιβετιανούς.
Σε αρχαία θρησκευτικά βιβλία των Βουδιστών, αναφέρονται επτά Shangri-la, που βρίσκονται στην περιοχή των Ιμαλαίων και περιγράφονται ως μυστικιστικές και πανέμορφες, καταπράσινες περιοχές, όπου τίποτε δεν γερνάει. Πιστεύεται ότι σε περίπτωση μεγάλου κατακλυσμού, η ζωή θα παραμείνει μόνο σε αυτές τις επτά περιοχές. 
Μία από αυτές είναι η κοιλάδα Barun.
Πηγή: 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...