Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πουλιά με περίεργη εμφάνιση

American Oystercatcher 
(Haematopus palliatus)
Το πουλί αυτό ζει στις ακτές του Ατλαντικού, στη Βόρεια Αμερική, καθώς και στη Νότια Αμερική. Είναι χαρακτηριστικό το μακρύ, κόκκινο, παχύ ράμφος του. Τρέφεται με όστρακα και το μακρύ ράμφος του έχει ακριβώς αυτόν το σκοπό: να ανοίγει τα όστρακα.
Φωτογραφία: Bear Golden Retriever
Atlantic Puffin
 (Fratercula arctica)
Ένα μικρό θαλασσοπούλι, που ζει στον Ατλαντικό ωκεανό. Χαρακτηριστικό του το έντονα χρωματισμένο, κόκκινο ράμφος του, κυρίως κατά την περίοδο αναπαραγωγής.
Φωτογραφία: Andreas Trepte
Anhinga 
(Anhinga anhinga)
Ονομάζεται και πουλί-φίδι, ή ακοντιστής και είναι ένα υδρόβιο πτηνό, που ζει στα θερμότερα μέρη της Αμερικανικής ηπείρου. Η λέξη Anhinga προέρχεται από τη Βραζιλιάνικη γλώσσα Tupi και σημαίνει πουλί-διάβολος ή πουλί-φίδι. Το χαρακτηριστικό του είναι ο πολύ μακρύς λαιμός του. Συχνά, όταν κολυμπάει, μόνο ο λαιμός του είναι έξω από το νερό και μοιάζει σαν ένα φίδι έτοιμο να επιτεθεί.
Φωτογραφία: Cláudio Dias Timm
Barn Owl 
(Tyto alba)
Το πιο διαδεδομένο είδος κουκουβάγιας. Το ιδιαίτερο στην εμφάνισή του είναι το λευκό πρόσωπο, που έχει σχήμα καρδιάς. Είναι γνωστή με διάφορα ονόματα, όπως λευκή κουκουβάγια, ασημένια, κουκουβάγια φάντασμα ή του θανάτου κ.α.
Φωτογραφία: Javier Rubilar
Blue-footed Booby 
(Sula nebouxii)
Ένα θαλασσοπούλι που ζει στα τροπικά νησιά του Ειρηνικού ωκεανού, με πιο γνωστά τα νησιά Γκαλαπάγκος. Το όνομα Booby προέρχεται από το Ισπανικό Bobo, που σημαίνει "ηλίθιο' ή "ανόητο'/"κλόουν". Προφανώς του δόθηκε αυτό το όνομα επειδή είναι αδέξιο στο έδαφος. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην εμφάνισή τους είναι τα γαλάζια πόδια τους.
Φωτογραφία: Rileypie 
Crested Auklet
(Aethia cristatella)
Ένα μικρό θαλασσοπούλι που ζει στη θάλασσα του Μπάρεντς, στον ανατολικό Αρκτικό ωκεανό. Ολόκληρη η εμφάνισή του είναι ιδιαίτερη και βέβαια ξεχωρίζει το λοφίο που έχει ανάμεσα στα μάτια, κυρίως την περίοδο της αναπαραγωγής. Επίσης άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, που δεν έχει σχέση με την εμφάνισή του, είναι η μυρωδιά που έχει την περίοδο της αναπαραγωγής. Μυρίζει σαν μανταρίνι.
Φωτογραφία: Howcheng
Magnificent Frigatebird 
(Fregata magnificens)
Το πουλί αυτό είναι άκρως διαδεδομένο στον τροπικό Ατλαντικό. Χαρακτηριστικό των αρσενικών είναι η μεγάλη, κόκκινη σακούλα, που έχουν κάτω από το λαιμό τους, η οποία φουσκώνει σαν μπαλόνι την περίοδο της αναπαραγωγής.
Φωτογραφία: Kirdler
Roseate Spoonbill
 (Ajaja ajaja)
Αυτό το πουλί το βρίσκουμε στη Νότια Αμερική, κυρίως στα ανατολικά των Άνδεων, καθώς και στις παράκτιες περιοχές της Καραϊβικής, στο Μεξικό κ.α. Έχει έντονο ροζ χρώμα και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι το ράμφος του, που μοιάζει με κουτάλι.
Φωτογραφία: Mwanner
Πηγή: 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...