Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Azure Window-Το γαλάζιο παράθυρο της Μάλτας

Το Γαλάζιο Παράθυρο είναι μια εντυπωσιακή, φυσική αψίδα ύψους 50 μέτρων και βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος της Μάλτας, το Γκόζο.
 Είναι μια γιγάντια πύλη, στο τέλος ενός βράχου, μέσα από την οποία μπορεί να θαυμάσει κανείς το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, όταν δυο σπηλιές ασβεστόλιθου γκρεμίστηκαν. Πρέπει να είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα και είναι περισσότερο εντυπωσιακή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν τα άγρια κύματα σπάνε πάνω στο βράχο. 
Η θάλασσα τριγύρω είναι πολύ βαθιά και έχει σκούρο μπλε χρώμα. Έτσι εξηγείται και το όνομα της αψίδας.  
Φωτογραφία Frokor
Η επίσκεψη στο Γαλάζιο Παράθυρο γίνεται με βάρκες που υπάρχουν στην Dwejra Bay. Οι έμπειροι βαρκάρηδες της περιοχής επιβιβάζουν τους τουρίστες στις παραδοσιακά χρωματισμένες βάρκες τους και ξεκινούν μια σύντομη θαλάσσια περιμετρική βόλτα, η οποία καταλήγει στο μαγευτικό Γαλάζιο Παράθυρο. 
Το Azure Window καταστέφεται σιγά-σιγά καθώς μεγάλα κομμάτια βράχου πέφτουν από την αψίδα. Αναμένεται ότι σε λίγα χρόνια θα έχει εξαφανιστεί εντελώς. Έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες για να σταματήσουν οι άνθρωποι να περπατούν πάνω στο βράχο.
Φωτογραφία  Atamari
Πηγές  1  2  3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...