Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα εκατομμύριο χήνες του χιονιού στον ουρανό

Οι χήνες του χιονιού είναι μεταναστευτικά πτηνά, που ζουν στη Γροιλανδία, στον Καναδά, στην Αλάσκα και σε περιοχές της Σιβηρίας. Το χειμώνα μεταναστεύουν σε θερμότερες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.
Μεγάλα σμήνη από χήνες του χιονιού πετούν πολύ ψηλά, διανύοντας αποστάσεις 3.000 μιλίων. Κατά τη διάρκεια των μακρινών ταξιδιών τους κάνουν ενδιάμεσες στάσεις για να ξεκουραστούν σε συγκεκριμένες περιοχές.
Μια τέτοια περιοχή είναι το Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής Squaw Creek, στον Καναδά. Σε μια έκταση 7.350 στρεμμάτων  βρίσκουν καταφύγιο αποδημητικά πουλιά, όπως οι χήνες του χιονιού και άλλα άγρια ζώα. Εδώ ξεκουράζονται από τα κουραστικά μεταναστευτικά ταξίδια τους, τρέφονται, αναπαράγονται.
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα παρακολουθήσετε μια τέτοια στάση των πτηνών, στο πάρκο του Καναδά Squaw Creek, κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού ταξιδιού τους την άνοιξη που μας πέρασε. Πάνω από 1,3 εκατομμύριο χήνες έχουν συγκεντρωθεί, πλημμυρίζοντας τον ουρανό. Κάποιες στιγμές ο ουρανός μοιάζει σαν να χιονίζει! Ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα που μπορεί να δει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...