Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Xian Ren Qiao-Η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα του κόσμου

Ονομάζεται Xian Ren Qiao και είναι γνωστή και ως "γέφυρα της νεράιδας".  Είναι μια φυσική γέφυρα, η οποία βρίσκεται στην απομακρυσμένη επαρχία Guangxi στην Κίνα, πάνω από τον ποταμό Buliu. Είναι η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα στον κόσμο. 
Το όνομά της στα κινέζικα σημαίνει "Η γέφυρα των αθάνατων" και θεωρείται ότι συνδέει τη γη με το ουρανό. 
Πηγή φωτογραφίας
Η γέφυρα είναι εντυπωσιακή σαν γεωλογικός σχηματισμός. Το ίδιο εκπληκτικός είναι και ο τρόπος που ανακαλύφτηκε από τους ανθρώπους της δύσης. 
Μέχρι το 2009 η γέφυρα ήταν άγνωστη έξω από την Κίνα. Πως έγινε γνωστή αυτή η γιγάντια φυσική αψίδα;;; Από το Google Earth!!! Απίστευτο;;; 
Πηγή φωτογραφίας
Η ιστορία έχει ως εξής: μια μέρα το 2009 ένας άντρας ονόματι Jay Wilbur από έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό (Natural Arch and Bridge Society-NABS)  στην διαδικτυακή του περιπλάνηση στον πλανήτη μας παρατήρησε κάτι που έμοιαζε με ένα τεράστιο τόξο.
Οδηγήθηκε έτσι σε μια φωτογραφία, που κάποιος Κινέζος φωτογράφος είχε ανεβάσει στο Panoramio. 
Πηγή φωτογραφίας
Αμέσως η NABS οργάνωσε αποστολή προκειμένου να μετρήσουν την αψίδα. Η πρώτη τους προσπάθεια έγινε το 2009 και ήταν αποτυχημένη, ίσως λόγω των δυσκολιών προσέγγισης της περιοχής. Τον Οκτώβριο του 2010 αποστολή επτά ατόμων ξαναπήγε στην περιοχή κι αυτή τη φορά η προσπάθεια ήταν επιτυχημένη. Η γέφυρα μετρήθηκε και έχει εύρος 120 μέτρα, με απόκλιση συν/πλην 4,6 μέτρα, γεγονός που την καθιστά την μεγαλύτερη φυσική γέφυρα στον κόσμο.
Πηγή φωτογραφίας
Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η τεράστια φυσική γέφυρα δεν ανακαλύφτηκε από κάποιον εξερευνητή ή κάποιον φυσιολάτρη, αλλά από έναν άνθρωπο που απλώς περιπλανιόταν στον κόσμο μέσω του υπολογιστή του.
Πόσα άραγε ανεξερεύνητα τοπία υπάρχουν στον πλανήτη μας που παραμένουν καλά κρυμμένα, κρατώντας τα μυστικά τους κρυφά;;;
Φωτογραφία ivanytng
Πηγές 1  2  3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...