Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Γκουιλίν-Το δάσος των γλυκών οσμανθών

Η Γκουιλίν (Guilin) είναι μια πόλη, η οποία βρίσκεται στην περιφέρεια Guangxi Zhuang, στην απομακρυσμένη νότια Κίνα.
Απλώνεται στη δυτική όχθη του ποταμού Λι και είναι ένας τόπος μοναδικής ομορφιάς.
Το όνομά της σημαίνει "Δάσος των γλυκών οσμανθών". Οφείλει το όνομά της αυτό στα  αρωματικά φυτά Osmanthus fragrans, που βρίσκονται σε αφθονία στην πόλη.
Φωτογραφία cwxyz75
Ένας μικρός οικισμός δημιουργήθηκε στις όχθες του ποταμού Λι το 314 π.Χ. Η αρχή της πόλης θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έγινε το 111 π.Χ. κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του αυτοκράτορα Wu, της δυναστείας των Χαν.
  Φωτογραφία  Julyinireland
Η πόλη έχει ξεχωριστή ομορφιά. Το κέντρο της περιβάλλεται από δύο ποταμούς και τέσσερις λίμνες και είναι διάσπαρτη από απότομους, καταπράσινους βράχους.
Φωτογραφία Jakub Hałun
Στην ευρύτερη περιοχή της πόλης υπάρχουν πολλά αξιοθέατα, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης τουριστών. 
Ο ποταμός Λι, που διασχίζει την πόλη, πηγάζει από τα όρη Mao'er και ρέει νότια για περίπου 437 χλμ. Στην πορεία του αυτή δημιουργεί ένα πανέμορφο φυσικό σκηνικό. Εντυπωσιακοί λόφοι, απόκρημνα βράχια, σπηλιές και γραφικά χωριά κοσμούν το τοπίο.
Ένα παλιό κινέζικο ποίημα λέει: "το ποτάμι είναι μια πράσινη μεταξωτή κορδέλα και οι λόφοι φουρκέτες από νεφρίτη".
  Φωτογραφία  Julyinireland
  Φωτογραφία  Julyinireland
  Φωτογραφία WabbitWanderer
"Η προβοσκίδα του ελέφαντα" είναι ένα διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Γκουιλίν και αποτελεί σύμβολο της πόλης. Πρόκειται για την κατάληξη ενός λόφου ακριβώς στη συμβολή των ποταμών Taohua και Lijiang. Ο λόφος στο σημείο αυτό μοιάζει με την προβοσκίδα ενός ελέφαντα που έχει σκύψει να πιει νερό.
Φωτογραφία mambo1935
Το άνοιγμα της φυσικής αψίδας ονομάζεται "Σπηλιά του υδάτινου φεγγαριού". Τη νύχτα μοιάζει με ένα ολόγιομο φεγγάρι που επιπλέει στα νερά του ποταμού, που αντανακλούν το φως του.
Περισσότερες από 70 επιγραφές των δυναστειών Tang και Song βρίσκονται στα τοιχώματα του σπηλαίου, που εγκωμιάζουν την ομορφιά των κοντινών λόφων και των νερών.
Φωτογραφία  ChinaTourAdvisors
Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται μια παγόδα που ονομάζεται Puxian. Χτίστηκε κατά την περίοδο της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644) και μοιάζει με τη λαβή ενός σπαθιού.
Το σπήλαιο Reed Flute βρίσκεται 5 χλμ. βορειοδυτικά της Γκουιλίν. Πρόκειται για ένα φυσικό, ασβεστολιθικό σπήλαιο με πολύχρωμο φωτισμό και υπήρξε ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Γκουιλίν εδώ και 1.200 χρόνια. Η ηλικία του ξεπερνά τα 180 εκατομμύρια χρόνια.
 Φωτογραφία Thomas J Dawson
Οφείλει το όνομά του σε ένα είδος καλαμιών που φυτρώνουν έξω από το σπήλαιο και τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε μελωδικά φλάουτα (flute). Σταλακτίτες, σταλαγμίτες και άλλοι βραχώδεις σχηματισμοί στολίζουν το εσωτερικό του, καθώς και μια σειρά επιγραφών γραμμένων με μελάνι, οι οποίες χρονολογούνται από το 792 μ.Χ., την περίοδο της δυναστεία των Tang.
 Φωτογραφία AngelKwan32
"Ο λόφος του φεγγαριού" είναι ένας λόφος με μια φυσική αψίδα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Γκουιλίν. Ο επισκέπτης πρέπει να ανέβει 800 σκαλοπάτια σε ένα μονοπάτι του βουνού για να φτάσει σε έναν τεράστιο βράχο με μια μεγάλη κυκλική τρύπα στη μέση του.
 Φωτογραφία  kudostephen
Η περιοχή γύρω από το λόφο είναι πανέμορφη, προσελκύει πολλούς επισκέπτες και αποτελεί πρόκληση για τους ορειβάτες-επαγγελματίες και ερασιτέχνες.
 Φωτογραφία  Kelisi
Οι ορυζώνες Longsheng ή Longji βρίσκονται 100 χλμ μακριά από την πόλη. Απλώνονται σε μια πλαγιά από τις όχθες του ποταμού έως την κορυφή του βουνού. Το όνομα Longji  σημαίνει "Η ραχοκοκαλιά του δράκου". Οι ορυζώνες πήραν αυτό το όνομα γιατί μοιάζουν με τις φολίδες ενός δράκου, ενώ η κορυφή του βουνού μοιάζει με τη ραχοκοκαλιά του δράκου.
Φωτογραφία  travelingmipo
 Το ψηλότερο τμήμα τους βρίσκεται στα 880 μέτρα, ενώ το χαμηλότερο στα 380 μέτρα. Δημιουργήθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στα χρόνια της δυναστείας των Μινγκ, δηλαδή πριν από 500 χρόνια περίπου. 
Φωτογραφία Vertical Adventure
Οι πιο γνωστοί είναι οι ορυζώνες  Ping An και Jinkeng. Οι επισκέπτες από την κορυφή του βουνού μπορούν να δουν την ραχοκοκαλιά του δράκου να συστρέφεται. Νωρίς το πρωί, όταν ο καιρός είναι καλός, η ανατολή του ήλιου στους ορυζώνες είναι μαγευτική!
Φωτογραφία Vertical Adventure
Η ελικοειδής γραμμή, που ξεκινά από τους πρόποδες του βουνού και καταλήγει στην κορυφή του, χωρίζει τους ορυζώνες σε στρώματα. Στρώματα νερού που λαμποκοπούν στον ανοιξιάτικο ήλιο, στρώματα από πράσινα βλαστάρια ρυζιού το καλοκαίρι, στρώματα χρυσού ρυζιού το φθινόπωρο και στρώματα ασημένιου πάγου τον χειμώνα!! 
Φωτογραφία wesleyrosenblum
  Φωτογραφία  Julyinireland
Η Γκουιλίν είναι ένας τόπος ονειρικός! Η αξεπέραστη ομορφιά του έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης εδώ και χιλιάδες χρόνια για ποιητές και ζωγράφους.
Πηγές 1 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...