Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πίσω από τον παγωμένο καταρράκτη Minnehaha

Ο καταρράκτης Minnehaha είναι ένας καταρράκτης ύψους 16 μέτρων και βρίσκεται στην Μινεάπολη των ΗΠΑ. Σχηματίζεται κοντά στη συμβολή του Minnehaha Creek με τον ποταμό Μισσισσιππή, του οποίου είναι παραπόταμος.
Το όνομά του σημαίνει "Γελαστό νερό" στη γλώσσα των ιθαγενών Lakota, της βόρειας Αμερικής. Είναι ένας συνηθισμένος καταρράκτης και δεν έχει κάτι που να τον κάνει να ξεχωρίζει από τους τόσους που υπάρχουν στον πλανήτη. 
Φωτογραφία  Sarajodub
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να κρύβεται πίσω από έναν καταρράκτη;; Πως θα ήταν αν μπορούσατε να περπατήσετε πίσω από αυτόν;; Ο καταρράκτης Minnehaha δίνει αυτή τη δυνατότητα στους επισκέπτες του και το θέαμα που προσφέρει είναι εξαιρετικό. Το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία είναι εξαιρετικά χαμηλή, τα νερά του καταρράκτη παγώνουν και δημιουργούν τις πολύ όμορφες εικόνες, που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Φωτογραφία NeuralVibrance
Φωτογραφία  Mary J.I.
Φωτογραφία  Mary J.I.
Φωτογραφία NeuralVibrance
Ο καταρράκτης βρίσκεται στην είσοδο του ομώνυμου πάρκου στη Μινεάπολη, εκτάσεως 193 στρεμμάτων, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές. Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο καταρράκτης παγώνει. Ο παγωμένος καταρράκτης μπορεί να διατηρηθεί μέχρι την άνοιξη σε αυτήν την κατάσταση, ενώ τις βροχερές μέρες του καλοκαιριού μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ισχυρός.
Φωτογραφία  Tagseim
Φωτογραφία Tagseim
Το Minnehaha Creek εκτείνεται από τη λίμνη Minnetonka στα δυτικά και ρέει ανατολικά για 35 χλμ. μέσα από πολλά προάστια της Μινεάπολης. όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει τα νερά του καταρράκτη αρχίζουν πάλι να ρέουν. Ανάλογα με την εποχή αλλάζει και το γύρω φυσικό περιβάλλον.
Φωτογραφία  satinonline2
Φαίνεται πολύ όμορφο για να είναι αληθινό, όμως αυτά είναι τα πραγματικά χρώματα του καταρράκτη καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και ο πάγος αρχίζει να λιώνει.
Δείτε μερικές ακόμα όμορφες φωτογραφίες του καταρράκτη Minnehaha και της γύρω περιοχής.
Φωτογραφία  Sarajodub
Φωτογραφία afagen
Φωτογραφία  gregobc
Φωτογραφία  Sarajodub
Φωτογραφία  reggaeluv_2000
Φωτογραφία  Sarajodub

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...