Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Εξωπραγματικά τοπία του πλανήτη Γη

Τοπία ασυνήθιστα, παράξενα, απόκοσμα, τοπία που ξεχωρίζουν με την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά τους, εντυπωσιακά. Περιοχές του πλανήτη Γη που φαντάζουν εξωπραγματικές! 
κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινές! 

Μια μικρή επιλογή δέκα τέτοιων περιοχών είναι αυτή η εγγραφή, για να πάρουμε μια μικρή γεύση από την ποικιλομορφία και το μεγαλείο του πλανήτη μας.

Salar de Uyuni, Βολιβία
 Το εκτυφλωτικό λευκό χρώμα της μεγαλύτερης αλυκής στον κόσμο, το έντονο γαλάζιο του ουρανού, το ροζ των φλαμίνγκο, που αναπαράγονται εδώ, οι εκπληκτικοί αντικατοπτρισμοί που δημιουργούνται όταν βρέχει, οι γιγάντιοι κάκτοι, τα βουνά και ηφαίστεια στην γύρω περιοχή δημιουργούν ένα μυστηριώδες και απόκοσμο τοπίο.
Φωτογραφία Carlos Adampol
Purnululu, Αυστραλία
Φωτογραφία brucepython
Απομακρυσμένη, άγρια, απρόσιτη περιοχή, άγνωστη μέχρι το 2003. Εξαιρετική φυσική ομορφιά με κυριότερο αξιοθέατο τους κλιμακωτούς, κυψελοειδείς κώνους από ψαμμίτη, που διαγραμμίζονται εντυπωσιακά με γκρι και πορτοκαλί εναλλασσόμενες ζώνες.
Φωτογραφία  BRJ INC
Φωτογραφία  Sandi1947
Retba, Σενεγάλη
Φωτογραφία  OurBreathingPlanet
Η ροζ λίμνη της Σενεγάλης, της οποία το χρώμα αλλάζει, ανάλογα με την ώρα της ημέρας, από μωβ σε ένα βαθύ κόκκινο ροζ. Το ασυνήθιστο χρώμα του νερού προκαλείται από αλόφιλα αβλαβή βακτήρια, που αναπτύσσονται στο περιβάλλον της λίμνης. Το χρώμα είναι ιδιαίτερα εμφανές κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου. 
Φωτογραφία Nicola e Pina Senegal 2013
Φωτογραφία Nicola e Pina Senegal 2013
Dongchuan, Κίνα
Φωτογραφία  Fotokon KiKi
Η πολύχρωμη κοιλάδα! Μια μοναδική περιοχή στην Κίνα! Ορεινή, αγροτική, με τους κατοίκους της να την καλλιεργούν και να της χαρίζουν, σε συνδυασμό με τον σίδηρο του εδάφους, υπέροχα χρώματα.
Φωτογραφία  Fotokon KiKi 
Φωτογραφία  Fotokon KiKi
Sahara el Beyda, Αίγυπτος
Φωτογραφία Silviapef
Η ασυνήθιστη Λευκή Έρημος της Αιγύπτου. Λευκή άμμος, τεράστιοι βραχώδεις σχηματισμοί, επίσης λευκοί, που έχουν δημιουργήσει οι αμμοθύελλες της περιοχής.
Φωτογραφία AJGY
Φωτογραφία  ireenlark
Giant's Causeway, Ιρλανδία
Φωτογραφία  LeoKoolhoven
Το λιθόστρωτο μονοπάτι του γίγαντα είναι μια περιοχή της Ιρλανδίας με 40 χιλιάδες στήλες βασάλτη, αποτέλεσμα μιας αρχαίας ηφαιστειακής έκρηξης.
Φωτογραφία Locace
Φωτογραφία  Baku79 
Caño Cristales, Κολομβία
Φωτογραφία diegofernando 
"Το ποτάμι των πέντε χρωμάτων" είναι ένα μοναδικό βιολογικό θαύμα. Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου είναι ένα ποτάμι συνηθισμένο. Μια μικρή περίοδο όμως, όταν ανθίζουν τα υδρόβια φυτά και τα κοράλλια στο εσωτερικό του αλλά και στις όχθες του μετατρέπεται σε ένα υγρό ουράνιο τόξο. Εντυπωσιακά χρώματα,  κίτρινο, πράσινο, μπλε, μαύρο, και ιδιαίτερα το κόκκινο, το καθιστούν το ωραιότερο ποτάμι στον κόσμο.
Φωτογραφία diegofernando 
Φωτογραφία herdinand 
Fly Geyser, Νεβάδα
Φωτογραφία  Waylon2011
Άλλο ένα εντυπωσιακό φυσικό θαύμα το οποίο για καιρό παρέμενε καλά κρυμμένο. Δημιουργήθηκε τυχαία το 1916, κατά τη διάρκεια μιας γεώτρησης. Τη δεκαετία του 1960, ένας θερμοπίδακας αποκαλύφθηκε, όταν το υπόγειο νερό μαζί με ορυκτά στοιχεία άρχισε να ανεβαίνει στην επιφάνεια. Το νερό αναβλύζει συνεχώς και μοιάζει σαν μικροσκοπικό ηφαίστειο.
Φωτογραφία  photosbyflick
Φωτογραφία  Waylon2011
Göreme, Καππαδοκία
Οι νεραιδένιες καμινάδες στην κοιλάδα του Γκόρεμε, τα υπερφυσικά γλυπτά ύψους μέχρι και 40 μέτρων, που δημιουργήθηκαν πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια από ηφαιστειακές εκρήξεις, έχουν δημιουργήσει ένα σεληνιακό τοπίο.
Φωτογραφία
Bryce Canyon, Γιούτα
Φωτογραφία  Markusnl
Ένα τεράστιο φυσικό αμφιθέατρο, δημιούργημα της διάβρωσης, με τεράστιους γεωλογικούς σχηματισμούς που ονομάζονται Hoondoos.Το κόκκινο, το πορτοκαλί, το λευκό χρώμα των εντυπωσιακών βράχων δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο.
Φωτογραφία  Paul Fundenburg
Φωτογραφία  Paul Fundenburg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...