Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Η Κοιλάδα της Φωτιάς

Η Κοιλάδα της Φωτιάς είναι μια έκταση 42.000 στρεμμάτων και είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο πάρκο στη Νεβάδα των ΗΠΑ. Βρίσκεται 80 χλμ. βορειοανατολικά του Λας Βέγκας σε υψόμετρο 610-790 μέτρα. Έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό φυσικό ορόσημο από το 1968.
Φωτογραφία  Roving Vagabond
Το κυρίαρχο στοιχείο, στο οποίο οφείλεται και το όνομά της, είναι οι σχηματισμοί από ψαμμίτη, ένα ιζηματογενές πέτρωμα με κόκκινο χρώμα. Οι ψαμμίτες υπάρχουν σε πολλά σημεία της Γης, συχνότερα στις ερήμους ή σε ξηρά μέρη και σχηματίστηκαν εκεί που υπήρχαν μικρές θάλασσες.
Φωτογραφία nguyentruyen344
Στην Κοιλάδα της Φωτιάς οι κόκκινοι σχηματισμοί δημιουργήθηκαν από την μετατόπιση της άμμου, από την εποχή των δεινοσαύρων, περισσότερα από 150 εκατομμύρια χρόνια πριν. Αποτελούν το κυριότερο αξιοθέατο του πάρκου και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί όταν αντανακλούν το φως του ήλιου. Συχνά δίνουν την εντύπωση ότι έχουν πάρει φωτιά!
Φωτογραφία Clément Bardot
Προϊστορικοί άνθρωποι, όπως οι Anasazi, κυνηγούσαν στην κοιλάδα κι έκαναν θρησκευτικές τελετές. Σε δύο τομείς του πάρκου υπάρχουν ωραία δείγματα της ύπαρξης τους και των δραστηριοτήτων τους - πετρογλυφικά ηλικίας 3.000 ετών, ενώ υπάρχουν και περιοχές με απολιθωμένα δέντρα. Η Κοιλάδα της Φωτιάς είναι μια δημοφιλής τοποθεσία για τα γυρίσματα διαφημίσεων αυτοκινήτων κι έχει αποτελέσει σκηνικό σε αρκετές ταινίες του κινηματογράφου.
Φωτογραφία JPRoy2101

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...