Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Geiranger-ένα όμορφο χωριό της Νορβηγίας

Το Geiranger είναι ένα μικρό τουριστικό χωριό στη δυτική Νορβηγία. Απλώνεται στο τέρμα του φιόρδ Geirangerfjord-το στολίδι των νορβηγικών φιόρδ, εκεί που εκβάλλει ο ποταμός Geirangelva. Το μικρό αυτό χωριό προσφέρει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά της φύσης, παγκοσμίως κι έχει χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος τουριστικός προορισμός στην Σκανδιναβία.
Η ευρύτερη περιοχή του φιόρδ έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Ουνέσκο. Ο εντυπωσιακός καταρράκτης Επτά Αδελφές βρίσκεται δίπλα στο χωριό, ενώ μέσα από το χωριό περνά ένα επαρχιακός δρόμος που στη διαδρομή του συναντάει διάσημα φυσικά ορόσημα της περιοχής.
Φωτογραφία  MeganSpooner
Φωτογραφία  toffiloff
140-180 κρουαζιερόπλοια με εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες (σχεδόν 300 χιλιάδες το 2012) επισκέπτονται το μικρό και πανέμορφο χωριό κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Ο τουρισμός είναι η κύρια δραστηριότητα για τους 250 ανθρώπους που ζουν μόνιμα εκεί. 
Φωτογραφία Ximonic (Simo Räsänen) 
Φωτογραφία BIL 
Το Geiranger βρίσκεται υπό συνεχή απειλή από τη διάβρωση του όρους Åkerneset μέσα στο φιόρδ. Μια κατάρρευση θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τσουνάμι που με τη σειρά του θα μπορούσε να καταστρέψει το κέντρο του χωριού.
Φωτογραφία Hajotthu
Φωτογραφία Andreas Trepte


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...