Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Oι νεραιδοσπηλιές του Saalfeld

Στο κρατίδιο της Θουριγγίας στην Γερμανία, φημισμένες είναι οι νεραιδοσπηλιές του Saalfeld. Αμέτρητα και πολύχρωμα σπηλαιοθέματα έχουν καταστήσει τα σπήλαια αυτά "τα πιο πολύχρωμα σπήλαια του κόσμου", σύμφωνα και με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Πρόκειται για ένα ορυχείο που έκλεισε το 1850 και άνοιξε για το κοινό λίγο πριν ξεσπάσει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, το 1913. Τα σπήλαια αποτελούνται από τρεις θαλάμους που συνδέονται με στοές. Στο πρώτο θάλαμο παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικές με την ιστορία του ορυχείου, τη ζωή των ανθρακωρύχων, την ανακάλυψη των σπηλαίων κ.ά.
Φωτογραφία Hajotthu
Στον δεύτερο θάλαμο βρίσκεται η πηγή του νερού στο οποίο οφείλεται ο σχηματισμός των πολύχρωμων σταλακτιτών και σταλαγμιτών. Στον τρίτο θάλαμο, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1913, βρίσκεται το περίφημο "Βασίλειο των Νεράιδων", καθώς και άλλα σπηλαιοθέματα που φωτίζονται με φώτα. Σε συνδυασμό με την αντανάκλασή τους σε μια μικρή λίμνη με απολύτως στάσιμο νερό, μοιάζουν σαν μικροσκοπικά κάστρα.

2 σχόλια:

  1. Απίθανα σπήλαια Νίκη μου.
    Χαθήκαμε, τι κάνεις; Ευχές από καρδιάς αφήνω για καλά Χριστούγεννα. Να περάσεις όμορφα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Υγεία, αγάπη, χαμόγελα για το νέο χρόνο
    Να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Χριστούγεννα Άννα μου, να είσαι καλά με την οικογένειά σου!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...