Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Το μονοπάτι με τις αετοφωλιές

"Szlak Orlich Gniazd" ονομάζεται στα Πολωνικά μια σημαντική διαδρομή στη νοτιοδυτική Πολωνία που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή. "Το Μονοπάτι των Αετοφωλιών" - μια ονομασία που παραπέμπει στα εντυπωσιακά αρπακτικά πουλιά, αλλά δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά. 

Το Μονοπάτι των Αετοφωλιών βρίσκεται μεταξύ των πόλεων Częstochowa και Κρακοβίας και πρόκειται για μια σειρά 25 μεσαιωνικών κάστρων, που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Τα κάστρα έχουν ονομαστεί "αετοφωλιές" γιατί τα περισσότερα είναι χτισμένα πάνω σε μεγάλους, ψηλούς βράχους στην περιοχή Jura Chain, μια ορεινή περιοχή με πολλά ασβεστολιθικά βράχια, βραχώδεις λόφους, φαράγγια και κοιλάδες.
Τα περισσότερα κάστρα χτίστηκαν όταν βασιλιάς της Πολωνίας ήταν ο Casimir ΙΙΙ ο Μέγας (1333-1370), προκειμένου να προστατευθούν τα δυτικά σύνορα της χώρας και η πόλη της Κρακοβίας. Αργότερα, τα κάστρα πέρασαν στα χέρια αριστοκρατικών οικογενειών, οι οποίοι προσπάθησαν να μετατρέψουν τα κάστρα-φρούρια σε εντυπωσιακά αρχοντικά. Τα περήφανα κάστρα με το πέρασμα των αιώνων μετατράπηκαν σε μεγάλο βαθμό σε γραφικά ερείπια.
Το ¨Μονοπάτι των Αετοφωλιών¨, με μήκος 163 χλμ., θεωρείται μία από τις καλύτερες τουριστικές διαδρομές στην Πολωνία. 
Πηγές 1 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...