Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Θέα από το Big Sur

Στην Κεντρική Ακτή (Central Coast) της Καλιφόρνιας, εκεί που η οροσειρά Santa Lucia υψώνεται απότομα από τον Ειρηνικό ωκεανό, βρίσκεται η περιοχή Big Sur. Πρόκειται για μια περιοχή άγριας φυσικής ομορφιάς που προσφέρει εκπληκτική θέα, καθώς εκτείνεται σε μήκος 90 μιλίων κατά μήκος του ωκεανού.
Φωτογραφία Diliff
Η όμορφη περιοχή προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 3 εκατομμύρια τουρίστες. Είναι ιδανική για υπαίθρια αναψυχή, καθώς περιλαμβάνει πολλά μονοπάτια για τους λάτρεις της πεζοπορίας, αλλά και της ορειβασίας και άλλες δραστηριότητες. Πολλοί είναι οι επισκέπτες που απλώς οδηγούν κατά μήκος της ακτής απολαμβάνοντας την όμορφη θέα.
Φωτογραφία cjuneau
Φωτογραφία  Betsssssy
'Υπάρχουν πολλές μικρές και γραφικές παραλίες κατάλληλες για περπάτημα, όχι όμως για κολύμπι λόγω των επικίνδυνων θαλάσσιων ρευμάτων και της χαμηλής θερμοκρασίας. Εννέα πολιτειακά πάρκα έχουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία, μεταξύ των οποίων έναν από τους ελάχιστους καταρράκτες, τον McWay που τα νερά του πέφτουν απευθείας μέσα στον ωκεανό από ύψος 24 μέτρων. Σε αυτή την παραλία δεν επιτρέπονται επισκέπτες για να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον.

Σημείο αναφοράς για την περιοχή αποτελεί ο φάρος Point Sur πάνω σε έναν μοναχικό, ανεμοδαρμένο λόφο, που στην ομίχλη μοιάζει με νησί. 
Φωτογραφία  inkknife_2000 (6 million views +)
Φωτογραφία Hest6960
Η ποικιλία του κλίματος της περιοχής έχει ως αποτέλεσμα μια εκπληκτική βιοποικιλότητα. Σπάνια και απειλούμενα είδη επιβιώνουν στο  Big Sur, όπως η άγρια ​​ορχιδέα Piperia yadonii. Κωνοφόρα δάση, το σπάνιο είδος ελάτης Abies bracteata, πολλά πλατύφυλλα δέντρα και παράκτιες σεκόγιες. Τα αγριολούλουδα φαίνονται συνεχώς ανθισμένα, ενώ οι κόνδορες της Καλιφόρνιας πετούν πάνω από το Big Sur.
Φωτογραφία Eric Chan
Στις αρχές έως τα μέσα του 20ου αιώνα, η σχετική απομόνωση του Big Sur και η φυσική του ομορφιά προσέλκυσε πολλούς συγγραφείς και καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Χένρι Μίλερ και Τζακ Κέρουακ.
Φωτογραφία  cjuneau
Φωτογραφία Henrique Vicente
Φωτογραφία Miguel Hermoso Cuesta
Πηγές 1 2 3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...