Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Panna Meena Ka Kund, ένα εκπληκτικό πηγάδι

Ξεχωριστή αρχιτεκτονική σε ένα ξεχωριστό αξιοθέατο στην Τζαϊπούρ, την ροζ πόλη της Ινδίας. Πρόκειται για το Panna Meena Ka Kund, ένα πηγάδι που οι σκαλωσιές του δίνουν την ιδιαίτερη ομορφιά και γοητεία. 
Κατασκευάστηκε  κατά τη διάρκεια του δέκατου έκτου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως τόπος κοινωνικών συναντήσεων. Άνθρωποι από κοντινά μέρη έρχονται εδώ για να πάρουν νερό, να κολυμπήσουν ή απλώς για μια επίσκεψη.
Ένα αξιοπερίεργο στοιχείο για το Panna Meena Ka Kund, που πιστεύεται από τους ντόπιους, είναι ότι κανείς από τους επισκέπτες δεν μπορεί χρησιμοποιήσει την ίδια σκάλα για να κατέβει στο πηγάδι και να ανέβει πάλι. Αυτό είναι κάτι που μόνο οι εξοικειωμένοι ντόπιοι μπορούν να πετύχουν, ενώ οι τουρίστες προσπαθούν να λύσουν αυτό το εκπληκτικό μυστήριο.
Το οκταόροφο πηγάδι δέχεται πολλές επισκέψεις τουριστών που γοητεύονται από τη συμμετρία των γεωμετρικών σχημάτων σε αυτό τον υπέροχο συνδυασμό φύσης και θρησκείας. Έχουν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν την υπέροχη θέα προς το φρούριο Amber και τα τριγύρω βουνά.  


Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Lantern flies - τα έντομα φανάρια

Το έντομο που βλέπετε στη φωτογραφία ονομάζεται Pyrops Candelaria και είναι ένα είδος ακρίδας που ζει ζει στο Βιετνάμ , το Χονγκ Κονγκ, το Λάο , την Ταϊλάνδη και άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ξεχωρίζει από τα χρώματά του αλλά κυρίως από την μακριά και λεπτή "προβοσκίδα" του, την οποία χρησιμοποιεί για να τρυπάει τους κορμούς των δέντρων και να ρουφάει το χυμό τους.
Το γένος Pyrops περιλαμβάνει περίπου 60 είδη. Είναι αρκετά μεγάλα έντομα, με φωτεινά σχέδια και χρώματα στα φτερά τους. Η κοινή τους ονομασία, λόγω της αντίληψης ότι λάμπουν στο σκοτάδι, είναι lantern flies (έντομο φανάρι). Η αλήθεια όμως είναι ότι οι χρωματιστές αυτές οι ακρίδες δεν εκπέμπουν φως.

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε το είδος Pyrops intricatus

το είδος Pyrops watanabei 

και το Pyrops spinolae
Πηγές 1 2


Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Η γέφυρα Carrick-a-Rede

Στην Βόρεια Ιρλανδία, σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς με θέα τη Σκωτία, βρίσκεται το τοπίο που βλέπετε στη φωτογραφία. Ονομάζεται Carrick-a-Rede Rope Bridge και αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.
Μια γέφυρα συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το μικροσκοπικό ηφαιστειακό νησί Carrickarede. Εκτείνεται σε μήκος 20 μέτρων και υψώνεται 30 μέτρα από τη θάλασσα. Οι ψαράδες σολομών έφτιαχναν γέφυρες προς το νησί για περισσότερα από 350 χρόνια. Η τωρινή γέφυρα, κατασκευασμένη από συρματόσχοινο και ξύλο ελάτου, παρέχει ασφαλή πρόσβαση στο νησί, δεν χρησιμοποιείται όμως από τους ψαράδες λόγω της μείωσης του πληθυσμού των σολομών.
Το σημείο που βρίσκεται η γέφυρα και η γύρω περιοχή έχει χαρακτηριστεί Ζώνη Ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος για την μοναδική γεωλογία, την χλωρίδα και την πανίδα της. Η γέφυρα, που είναι ανοιχτή όλο το έτος, δέχεται χιλιάδες επισκέπτες που την διασχίζουν έναντι αντιτίμου.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...