Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Οι αστερωτές χελώνες

Οι αστερωτές χελώνες ξεχωρίζουν για τα σχέδια που έχουν στο καβούκι τους, τα οποία μοιάζουν με αστέρια. Ζουν σε ξηρές  περιοχές στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα. Τρέφονται με χόρτα και χαμηλή βλάστηση. Το εντυπωσιακό μοτίβο τους τις βοηθά να κρύβονται ανάμεσα στα ξερά χόρτα.

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπεται το είδος Geochelone elegans, που απαντάται στην Ινδία και την Σρι Λάνκα.  Αυτό το είδος είναι αρκετά δημοφιλές στο εμπόριο εξωτικών κατοικίδιων ζώων και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο κινδυνεύει.
Φωτογραφία Davidvraju
Η επόμενη είναι η αστερωτή χελώνα της Βιρμανίας (Geochelone platynota), ένα είδος ιδιαίτερα απειλούμενο. Ο κυριότερος λόγος είναι το γεγονός ότι στη Βιρμανία καταναλώνεται ως τροφή, αλλά και εξάγεται στην Κίνα για τον ίδιο λόγο.
Φωτογραφία Kevin Ho - Turtle
Αυτά τα δύο είδη ανήκουν στο γένος των γεωχελώνων, οι οποίες είναι γνωστές και ως χερσαίες χελώνες και απαντώνται στην Αφρική και στην Ασία. Υπήρχαν δύο ακόμα είδη  που κατοικούσαν στις Καναρίους Νήσους και ένα στις  Βαλεαρίδες Νήσους, τα οποία έχουν εξαφανιστεί.
Φωτογραφία Jacob.jose
Πηγές 1 2 3 4 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...